Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

TA ΠΑΙΔΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗ ΓΗ!!!!!


  Σήμερα εμείς οι μεγάλοι δυσκολευόμαστε τόσο να ξεπεράσουμε τις κακές μας συνήθειες, που ακόμα και τα πιο απλά πράγματα μας φαίνονται βουνό. Η ανακύκλωση, η οικονομία νερού και ενέργειας και ο περιορισμός της χρήσης του αυτοκινήτου είναι μερικά απλά πράγματα που είναι φανερό πως κάνουν καλό στη Γη. Κι ωστόσο αρνούμαστε να τα δεχτούμε, μόνο και μόνο γιατί μας φαίνονται πρωτάκουστα.
Τα σημερινά παιδιά δεν έχουν την πολυτέλεια αυτής της άρνησης. Όλα αυτά τα καυτά προβλήματα για τα οποία εμείς σήμερα απλώς μιλάμε όπως η παγκόσμια υπερθέρμανση, η μόλυνση των νερών, η τρύπα του όζοντος κλπ. θα μπουν αναγκαστικά στη ζωή τους. Τα παιδιά χρειάζονται ενημέρωση, ενθάρρυνση και το σπουδαιότερο, την αίσθηση πως έχουν τη δύναμη για να κάνουν κάτι. 
Πρέπει να πούμε και να δείξουμε στα παιδιά μας πως μπορούν να κάνουν θαύματα για τη Γη μας.

 Στα πλαίσια του περιβαλλοντικού μας προγράμματος που εφαρμόζουμε στο μικρό μας σχολείο, ξεκινάμε μια σειρά αναρτήσεων στο ιστολόγιό μας με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων έτσι ώστε να υπάρχει αλληλεπίδραση και συνέχεια και μετά  από τις σχολικές δραστηριότητες.
 Ας δούμε πρώτα τις βασικές αιτίες που προκαλούν βλάβες στον Πλανήτη μας από τον σύγχρονο τρόπο ζωής:

Η ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑΣ

ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΚΑΙΡΟ
Μέχρι πριν από 150 χρόνια περίπου, ο αέρας ήταν καθαρός-ιδανικός για να τον αναπνέουν οι άνθρωποι και τα ζώα της Γης.

ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ
Ύστερα οι άνθρωποι άρχισαν να φτιάχνουν εργοστάσια. Αυτά τα εργοστάσια και  πολλά από τα πράγματα που παράγουν, όπως ας πούμε τα αυτοκίνητα, αφήνουν πολλά βλαβερά αέρια στον αέρα. Τα αυτοκίνητα ρύπαναν ακόμα περισσότερο.

ΣΗΜΕΡΑ
Σήμερα, ο αέρας είναι τόσο ρυπασμένος που είναι πια επικύνδυνος να τον αναπνέεις!

ΤΟ ΚΑΦΕ ΝΕΦΟΣ
Σε πολλές μεγάλες πόλεις του κόσμου, ο αέρας είναι ρυπασμένος από κάτι που το λέμε "νέφος". Καμμιά φορά, αυτό το νέφος είναι τόσο πυκνό που, αντί ο ουρανός να φαίνεται όμορφος και γαλανός, φαίνεται άσχημος και καφέ.

ΚΑΤΩ Η ΡΥΠΑΝΣΗ
Ο ρυπασμένος αέρας δεν κάνει κακό μονάχα στους ανθρώπου και τα ζώα, αλλά και στα δέντρα και στα φυτά, και σε μερικούς τόπους κάνει κακό ακόμα και στη σοδειά- στην αγροτική παραγωγή και στα τρόφιμα που τρώμε. Γι' αυτό κι εμείς πρέπει να "ανασκουμπωθούμε" και να καθαρίσουμε τον αέρα που αναπνέουμε.

Μπορούμε όλοι μας να βοηθήσουμε για να γίνει ο αέρας καθαρός και ακίνδυνος. Μπορείς να φυτέψεις ένα δέντρο, να προτιμάς το ποδήλατο από το αυτοκίνητο κι ακόμα να γράψεις ένα γράμμα σε μια εφημερίδα.

Πηγή: "50 ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗ ΓΗ"  Εκδόσεις ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου