Τρίτη 26 Μαΐου 2015

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ-ΤΡΙΚΕΡΙ




 ΤΑ ΠΡΟΜΥΡΙΩΤΑΚΙΑ πραγματοποίησαν σήμερα μια ωραία εκδρομή μαζί με τη δασκάλα τους και τις μαμάδες τους στην πανέμορφη Αγία Κυριακή και στο Τρίκερι. Η επίσκεψή μας προγραμματίστηκε στα πλαίσια του περιβαλλοντικού μας προγράμματος της Παιδικής HELMEPA και περιλάμβανε το εξής πρόγραμμα: Επίσκεψη στο Λιμεναρχείο Αγίας Κυριακής όπου οι μαθητές ενημερώθηκαν από τον Λιμενάρχη κ. Αυγέρο για το ρόλο και τις αρμοδιότητες του Λιμενικού Σώματος και του εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για το πρόβλημα της υπεραλίευσης, την αύξηση των σκουπιδιών στις ακτές και στη θάλασσα και τη ρύπανση από τα πλοία. Ευχαριστούμε τον κ. Αυγέρο και τους Λιμενικούς υπαλλήλους για τη ζεστή φιλοξενία. Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το Λαογραφικό - Ναυτικό Μουσείο όπου η κυρία Αργυρώ Πατσά μας ξενάγησε και μας μίλησε για την περίφημη Τρικεριώτικη στολή, τη ναυτική ιστορία και τα ναυτικά επαγγέλματα του Τρικερίου, όπως το εξαφανισμένο πλέον επάγγελμα των σφουγγαράδων. Την ευχαριστούμε επίσης για τη βοήθειά της.Τρίτος σταθμός ήταν το Καρνάγιο Τρικερίου Κίκυνθος όπου η οικογένεια Κούρη συνεχίζει το παραδοσιακό επάγγελμα της επισκευής σκαφών. Εκεί εκτός από την ενημέρωση που είχαμε δεχτήκαμε και τα κεράσματα και τα δώρα της κυρίας Φούλας Κούρη και την ευχαριστούμε από καρδιάς. Τελευταίος σταθμός ήταν το Τρίκερι όπου με συγκίνηση συναντήσαμε ΤΑ ΤΡΙΚΕΡΙΩΤΑΚΙΑ που μας περίμεναν με ανυπομονησία όπου τους μοιράσαμε περιβαλλοντικό υλικό της Παιδικής ΗELMEPA. Ηταν μια αξέχαστη εκδρομή που θα τη θυμόμαστε για πολύ καιρό!
ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΡΙΚΕΡΙΟΥ

ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ ΤΖΑΣΤΕΝΗ!




ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗ Κ. ΑΥΓΕΡΟ





ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΜΕ  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΑΡΓΥΡΩΣ ΠΑΤΣΑ Η ΟΠΟΙΑ  ΜΑΣ ΞΕΝΑΓΗΣΕ ΣΤΟ ΧΩΡΟ!

ΟΙ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΑΜΑΔΕΣ ΤΡΙΚΕΡΙΩΤΙΣΣΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΗΝ ΖΕΣΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ (ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ) ΜΙΝΑ ΚΛΙΑΡΗ, ΦΟΥΛΑ ΚΟΥΡΗ ΚΑΙ ΑΡΕΤΗ ΓΡΙΒΟΥ

ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΓΙΟ ΤΡΙΚΕΡΙΟΥ ΚΙΚΥΝΘΟΣ

ΜΕ ΤΗΝ ΚΑ ΦΟΥΛΑ ΚΟΥΡΗ, ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΓΙΟΥ Κ. ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΟΥΡΗ ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΓΕΝΙΕΣ ΤΩΡΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ.


ΜΕ ΤΟΝ Κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΡΗ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΝΑΥΠΗΓΟΥ.


ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΜΑΣ ΜΑΣΤΟΡΙΑ;

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΙΚΕΡΙΟΥ

ΜΕ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΜΟΥ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΤΑ ΤΡΙΚΕΡΙΩΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΩ. ΤΡΙΚΕΡΙΩΤΑΚΙΑ ΔΕ ΣΑΣ ΞΕΧΝΩ!!!!!!!!!!

ΜΕ ΤΗΝ ΝΥΝ ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΑ ΕΛΕΝΗ, ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙ ΜΕ ΑΞΙΟΘΑΥΜΑΣΤΟ ΖΗΛΟ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ, ΣΤΟ ΑΚΡΙΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ ΓΙ ΑΥΤΟ!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΔΗΓΟ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΡΙΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ!

2 σχόλια:

  1. Τι θα γίνει με σένα; Θα κάνουμε ιστορική αναδρομή στην κοινή μας πορεία;
    Ωραία περάσαμε κι εκεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑΧΑΧΑΧΑ!Έτσι Δημήτρη, εκεί που πέρασες καλά επιστρέφεις πάντα!!!

      Διαγραφή