Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

ΤΟ ΣΚΙΑΧΤΡΟ

 Το σκιάχτρο που διώχνει τα πουλιά από το σπαρμένο χωράφι τράβηξε το ενδιαφέρον των μικρών μαθητών στα διαβάσματά μας αυτές τις ημέρες και έτσι βρήκαμε την ευκαιρία να επεκταθούμε για λίγο και σε ένα σχετικό υποθέμα που εντάσσεται στο γενικότερο θέμα μας αυτής της εποχής "Σπόροι-όργωμα-ψωμί". Το σκιάχτρο, χρηστικό εργαλείο για τον αγρότη για να προστατεύσει την παραγωγή του, φαντάσει σαν απλοϊκό καλλιτεχνικό δημιούργημα του λαού, φοβικό αντικείμενο και σύμβολο ασχήμιας, αποτελεί πηγή έμπνευσης για τη λογοτεχνία και όχι μόνο.

ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΚΙΑΧΤΡΟ ΕΦΤΙΑΞΑΝ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΥΚΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟ ΘΕΜΑ.

 Στο πολύ καλό βιντεάκι με το επεισόδιο "Πέπα το γουρουνάκι ο κύριος Σκιάχτρο" μπορούν τα νήπια να κατανοήσουν  τη χρησιμότητα και τον τρόπο κατασκευής ενός σκιάχτρου με ψυχαγωγικό τρόπο.





"Το σκιάχτρο ζωντανεύει" ήταν το αυθόρμητο ψυχοκινητικό παιχνίδι που δραματοποιήσαμε σήμερα, με τον αγρότη να σπέρνει τους σπόρους στο χωράφι, τα πουλιά να έρχονται να τους φάνε και το σκιάχτρο να ζωντανεύει και να τα κυνηγάει.
O KYΡΙΟΣ ΣΚΙΑΧΤΡΟ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου