Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

5 και 8 ΙΟΥΝΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΩΚΕΑΝΩΝ


 Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που είναι σήμερα 5 Ιουνίου αλλά και την επικείμενη Ημέρα Ωκεανών στις 8 Ιουνίου αναρτούμε τη δράση μας με θέμα τον προβληματισμό μας σχετικά με την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Ο γλάρος της Παιδικής HELMEPA κάνει μάθημα ΣΤΑ ΠΡΟΜΥΡΙΩΤΑΚΙΑ και τους μαθαίνει τους κινδύνους των θαλάσσιων ειδών.Το κόμικ έγραψαν ΤΑ ΠΡΟΜΥΡΙΩΤΑΚΙΑ  και το εικονογράφησε πολύ όμορφα ο Προμυριώτης γραφίστας και εικονογράφος Σταμάτης Παπαδήμος που για ακόμη μια φορά μας βοήθησε στην εκπαιδευτική μας διαδικασία και τον ευχαριστούμε!

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.
Το θέμα του φετινού εορτασμού (2015) είναι « Αειφόρος κατανάλωση και παραγωγή» και το επίσημο σύνθημα « Επτά δισεκατομμύρια όνειρα. Ένας πλανήτης. Κατανάλωσε με προσοχή».
Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών - 8 Ιουνίου 2015 "Wear blue, tell two”
Κάθε χρόνο, στις 8 Ιουνίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών. Φέτος, το σύνθημα είναι «Υγιείς Ωκεανοί, Υγιής Πλανήτης» και τα Ηνωμένα Έθνη δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στη ρύπανση των ωκεανών με πλαστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου