Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ

 Χριστουγεννιάτικα γλυκά και συγκεκριμμένα σαμπλέ με μαρμελάδα και κουλουράκια με σοκολάτα έφτιαξαν σήμερα ΤΑ ΠΡΟΜΥΡΙΩΤΑΚΙΑ με την καθοδήγηση των μαμάδων και το σχολείο μας μοσχομύρισε από τις γλυκές λιχουδιές. Η Ελένη Στάμου, η Εφη Δεμεσιώτη και η Μαρσέλα Νούρτσε οργάνωσαν και πραγματοποίησαν το μάθημα ζαχαροπλαστικής με την ενεργή συμμετοχή των μικρών μαθητών που το κατευχαριστήθηκαν και έφτιαξαν κουλουράκια σε χριστουγεννιάτικα σχέδια. Μπήκαν έτσι ενεργά και βιωματικά στο κλίμα και στις συνήθειες των γιορτών.Το αποτέλεσμα ήταν υπέροχο και αισθητικά και γευστικά. Ευχαριστούμε τις μαμάδες για την συνεργασία και αναρτούμε  τη συνταγή για τα σαμπλέ για κάθε ενδιαφερόμενο.


ΣΑΜΠΛΕ
ΥΛΙΚΑ
320 γρ. βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
1 μπέϊκιν
1/2 κ. αλεύρι (και όσο πάρει)
4 κρόκους αυγό
λίγο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη καλά, προσθέτουμε τους κρόκους, το αλάτι και το μπέικιν. Κατόπιν ζυμώνουμε με το αλεύρι. Δεν θέλει πολύ ζύμωμα όπως το ψωμί. Ανοίγουμε με πλάστη και κόβουμε με κουπ χριστουγεννιάτικα  τα κουλούρια. Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς. Δεν πρέπει να πάρουν χρώμα πολύ γιατί σκληραίνουν. Καθώς είναι καυτά ενώνουμε με μαρμελάδα δύο ίδια σχέδια κουλούρια.Βουτάμε και σε λιωμένη κουβερτούρα αν θέλουμε το μισό σαμπλέ.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου