Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΛΝΤΕΡΙΜΙΩΝ ΝΟΤΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ

 Με μεγάλη προθυμία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας  Οι φίλοι των Καλντεριμιών Νοτίου Πηλίου και σήμερα είχαμε την ξεχωριστή φυσιολατρική εμπειρία ΤΑ ΠΡΟΜΥΡΙΩΤΑΚΙΑ μαζί με τις μαμάδες τους, τις δασκάλες και τους μαθητές του Δημοτικού και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων να περπατήσουμε στα μονοπάτια της περιοχής και να κάνουμε μια πορεία που θα μας μείνει αξέχαστη.
Με αρχηγό και συντονιστή της διαδρομής τον Άγγλο Chris Wichs αλλά και άλλα μέλη του συλλόγου Φίλων των Καλντεριμιών Ν. Πηλίου η κεφάτη πολυπληθής παρέα μας οδηγήθηκε στο ρέμα Καναλάκι και από εκεί σε ένα μέρος της διαδρομής του πρόσφατα ανοιγμένου μετά από 50 χρόνια καλντεριμιού που οδηγεί στη Ροδιά. Το τοπίο ήταν μαγευτικό και η θέα του χωριού μας από μακριά συγκινητική. Λίγο πριν την επιστροφή ανακτήσαμε δυνάμεις με τα κεράσματα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που μοίρασαν σε όλους ζαμπονοτυρόπιτες και χυμούς.
 Ο Σύλλογος Οι φίλοι των Καντεριμιών δραστηριοποιείται στην περιοχή Νοτίου Πηλίου τα τελευταία χρόνια και έχει στόχο να προστατέψει και να αναδείξει τη φυσική ομορφιά του τόπου και τα μέλη του εργάζονται εθελοντικά καθαρίζοντας, σηματοδοτώντας και προβάλλοντας τις πεζοπορικές διαδρομές στους επισκέπτες, ντόπιους και ξένους. Τους ευχαριστούμε για την όμορφη εμπειρία που μας πρόσφεραν.

Ο κ. CHRIS WICKS ΕΝΗΜΕΡΏΝΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΈΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΉΣΟΥΜΕ.






ΟΙ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΜΑΜΑΔΕΣ ΔΕΝ ΠΤΟΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΓΝΗΣΙΕΣ ΣΚΛΗΡΑΓΩΓΗΜΕΝΕΣ ΠΗΛΙΟΡΕΙΤΙΣΣΕΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΜΕΛΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ. ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!!

ΚΑΘ' ΟΔΟΝ!




ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΡΕΜΑ ΚΑΝΑΛΑΚΙ





ΤΟ ΝΕΩΤΕΡΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ, Η ΜΙΚΡΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΝΤΑΡΑΚΗ, ΜΟΛΙΣ ΛΙΓΩΝ ΜΗΝΩΝ ΜΕ ΤΗ ΜΑΜΑ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑ!
ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΙΑ Ο CHRIS ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΑΛΝΤΕΡΙΜΙΩΝ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΠΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΕΝΩΝΟΝΤΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΕΦΤΟΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ.
ΤΟ ΠΡΟΜΥΡΙ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ!



 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΘΥΜΗ ΚΑΙ ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ!




ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟΝ "ΦΩΤΟΓΡΑΦΟ" ΜΑΣ Κ. ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΟΘΑΝΑΤΙΖΕΙ! ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΘΑΝΑΤΙΣΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΒΡΥΣΗ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΑΚΙ!

ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ!

2 σχόλια:

  1. Καλά, σε μένα δεν είπες τίποτα;
    Μου χρειάζεται μια πεζοπορία.
    Η καθιστική ζωή στην πόλη δεν μου κάνει καλό!
    Λες και ήταν χθες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημήτρη μου, η δικιά σας πεζοπορία πριν 3 χρόνια μου έδωσε την ιδέα για την σημερινή δράση. Τι να σε κάνω, έφυγες από το Προμύρι και χάνεις τα ωραία που ζούμε εδώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή