Η συνταγή που ακολουθεί και που μας την έφερε η μαμά Λίτσα Μπλιάγκου μπορεί να δείχνει σύγχρονη, δεν είναι όμως καθόλου. Την έφτιαχναν οι Προμυριώτισσες νοικοκυρές από παλιά, όταν ακόμη δεν υπήρχαν οι φόρμες και όλα τα σύγχρονα βοηθητικά σκεύη ζαχαροπλαστικής. Και όπως θα διαπιστώσετε, είχαν βρει ένα ωραίο κολπάκι για να κάνουν λεπτά στρόγγυλα μπισκότα. Σας την παραθέτουμε:
Η φωτογραφία είναι τυχαία από το διαδίκτυο |
ΛΕΠΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΝΕΛΑΣ
ΥΛΙΚΑ:
1 φλ. του τσαγιού μαργαρίνη
1/2 φλ. του τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλ. του τσαγιού μαύρη ζάχαρη
2 αβγά
1 ασπράδι
3 κουτ. του γλυκού κανέλα τριμμένη
2 1/2 φλ. του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1/2 κουτ. του γλυκού σόδα
1 βανίλια
1 κουτ. του γλυκού αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τα δύο είδη ζάχαρης, τα αβγά και τη βανίλια. Αναμιγνύουμε όλα τα στερεά υλικά μαζί και τα προσθέτουμε στο μείγμα της μαργαρίνης. Δουλεύουμε τη ζύμη με τα χέρια, ώσπου όλα τα υλικά να αναμειχθούν καλά και το τυλίγουμε με χαρτί ψησίματος. Το βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες, να παγώσει. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C. Ξετυλίγουμε το ρολό και το κόβουμε σε λεπτές φέτες, περίπου 3 χιλιοστά. Βάζουμε σε ταψί αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε πάνω του τα μπισκότα, αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους. Χτυπάμε ελαφρά το ασπράδι αβγού, αλείφουμε την πάνω πλευρά των μπισκότων και πασπαλίζουμε με ένα μείγμα ζάχαρης και κανέλας (απλώς ανακατεύουμε ζάχαρη με λίγη κανέλα). Ψήνουμε μέχρι να αποκτήσουν ένα ελαφρώς καφέ χρώμα, 8 με 10 λεπτά. Γίνονται περίπου 6 δωδεκάδες.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου